Mijn verhaal

Mijn naam is Corné van Esch, geboren op 11 maart 1996 te Vught. Vanaf het eerste moment dat ik een radio had begon mijn nieuwsgierigheid meteen te branden. Hoe kon er iemand die ver weg was zomaar over mijn radio te horen zijn? Na een paar jaar kwam ik op internet een online radiostation tegen die mij wel aansprak en direct op dat moment kwam diezelfde vraag terug. Hoe kan dit? Tegelijkertijd dacht ik:”Dit wil ik ook!” Ik ging solliciteren om aan de slag te gaan als internet radio-dj als complete leek vulde ik het formulier in en zocht uit hoe ik een stemopname kon maken om deze ook mee te sturen. Na een paar weken was het dan zover. Ze hadden me aangenomen en meteen de basis en de software geleerd. De babbel moest je zelf maar even uitvinden, je hebt t of je hebt t niet. Door de loop van jaren leerde ik steeds meer en werd ik steeds beter in het begrijpen van het geluid op de radio. Ik wilde meer dus ging verder zoeken, kocht een mengpaneel, microfoon en ga zo maar door. Uiteindelijk had ik mijn eigen radio station op internet. Ik had toen alle kennis in huis gehaald om het beste geluid op de zender te krijgen en dj’s het geheim te leren van de radio. De volgende uitdaging was het realiseren van een radio evenement voor een goed doel. Na het vinden van een locatie, de juiste mensen en het opzetten van een locatie studio heb ik een aantal mooie marathon uitzendingen kunnen realiseren. Bij de laatste marathon moest het nog iets extra’s hebben, zo kwam er een podium bij wat licht en zo werd ik onbewust alweer klaargemaakt voor de volgende uitdaging.

Inmiddels stond CVEPortal al overeind met diensten voor websites en radio’s want die kennis was er al en kon massaal gedeeld worden. Ik wilde meer doen met mijn passie voor het geluid en vond de evenementen die ik had opgezet enorm leuk om neer te zetten. Waarom zou ik dit dan niet veel vaker en groter gaan doen? Zo ontstond er een nieuwe dienst ik werd freelancer binnen de evenementen branche. Ik had dan wel de nodige kennis over radio binnen geharkt, ik wist ook dat het een totaal andere wereld zou zijn. Met grote motivatie begon ik mijn kennis aan te vullen met nieuwe kennis en leerde ik al snel de verschillen en de overeenkomsten. Geluid blijft geluid, wat je horen wil blijft hetzelfde principe maar toch met een andere klank. Waar je bij de radio juist opzoek was naar een zwoele klank wil je dat een presentator op het podium juist helder klinkt. Zo kwam ik stap voor stap meer kennis tegen. Het moment is daar een groot deel van de kennis is met volle snelheid binnengekomen. Natuurlijk zijn er altijd nog onderdelen die je nog moet leren kennen maar die kom je in het veld snel genoeg tegen als je het nodig hebt en dan leer je meteen verder. Stap voor stap, stuk voor stuk.

Ik wil meer leren en vind de lichtshow gaaf. Hoe maak je daar nou iets moois van? We gaan ons verdiepen. Een simpel DMX paneeltje, software en vervolgens grotere tafels voor grotere shows. De CHIMP maar ook de GrandMA. Blijven leren en blijven leren. de technieken staan niet stil dus je komt steeds meer nieuwe snufjes tegen. Uitdagend om de show van begin tot eind steeds verder naar een hoogte punt te krijgen met toevoegingen van effecten zoals rookmachines, CO2, confetti, flames en sparkulars. Uiteindelijk voel je welke kleur er bij welke muziek past en wat voor effecten je kunt toepassen op welk moment. Je creatieve geest zijn gang laten gaan en genieten van elke show die je mag schuiven.

Geluid, licht, effecten? Check! Dan is het nu tijd voor video want ook daarvan wil ik meer weten! Niet om overal goed in te kunnen worden, in tegendeel je maar een specialiteit maar het werkt wel mee om overal kennis van te nemen zodat je het kunt maken, regelen en oplossen. Beginnen bij de basis, wat wil ik zien? Hoe ga ik schakelen? Videomixer erbij pakken en proberen maar! Begrijpen waar je mee bezig bent en wat je wilt bereiken. Elke dag leer ik bij en kom ik dingen tegen waardoor ik mijn diensten nog beter kan leveren. Dit is goed voor mijn motivatie en nieuwsgierigheid maar vooral voor de klant die tevreden terug kijkt op mijn geleverde diensten.

Horen wat je goed doet maar ook horen wat anders/beter kan, het is een van de dingen die je niet in de hand hebt die je van je klanten graag te horen krijgt. Het is leuk om te horen dat de klant blij is en het geeft je natuurlijk een kick, maar horen wat je kunt veranderen om jezelf te verbeteren is geen straf maar een compliment, de klant geeft je namelijk cruciale informatie waarmee jij je diensten beter kunt leveren. De klant verrijkt je met kennis die je nog niet hebt.